Laatste Nieuws

Albemarle Corporation kondigt lancering van Ketjen Corporation aan


Nieuwe, volledige dochteronderneming richt zich op geavanceerde katalysatoroplossingen

Albemarle Corporation, wereldleider op het gebied van speciale chemicaliën, kondigde op 30 januari de officiële merklancering aan van Ketjen. Deze dochteronderneming maakt op maat gemaakte, geavanceerde katalysatoroplossingen voor de petrochemische industrie, raffinage en de industrie voor speciale chemicaliën. Dit betekent dat de naam Albemarle in Nederland vanaf nu stapsgewijs wordt vervangen door Ketjen.

Nieuwe naam in de energietransitie

Eerder vorig jaar werd bekend gemaakt dat Albemarle Corporation de Catalysts Groep als dochteronderneming gaat exploiteren. In november werd gedeeld dat deze dochteronderneming de naam Ketjen krijgt. Ketjen zal zich voornamelijk richten op de energietransitie.

"In een dynamische markt, helpen we klanten met de optimalisatie van specifieke oplossingen", aldus Ketjen President Raphael Crawford. "Ons unieke productportfolio, van geavanceerde katalysator- en speciale chemicaliënoplossingen, wordt binnen Ketjen voortgezet.”

Met het hoofdkantoor in Houston, Texas, zal Ketjen samenwerken met klanten in de petrochemische, raffinage- en speciale chemische industrie in drie divisies: Fluidized Catalytic Cracking (FCC), Clean Fuels and Hydroprocessing Catalysts (HPC) en Performance Catalyst & Curative Solutions (PCS). Het bestaande team voor geavanceerde katalysatoroplossingen van Albemarle zal de activiteiten van Ketjen leiden.

Lees meer over Ketjen op: www.ketjen.com

Ketjen terug in Amsterdam

Voor veel bewoners van Amsterdam is Ketjen geen onbekende naam. Met Ketjen is immers de lange historie van het Amsterdamse chemiebedrijf meer dan 100 jaar geleden ooit begonnen. Van producent van zwavelzuur en speciale chemicaliën in Amsterdam tot wereldwijd bedrijf dat katalysatoroplossingen levert. Ketjen werkt aan de energietransitie van chemie en raffinage. Ketjen verandert in harmonie met de veranderende markt, maatschappelijke behoefte en omgeving.

Lees het volledige nieuwsbericht op de nieuwspagina van Albemarle Corporation.Ga Terug