Laatste Nieuws

Albemarle corporation kondigt lidmaatschap aan van VN Global Compact


Albemarle Corporation heeft op 22 april aangekondigd dat het zich heeft aangesloten bij het Global Compact van de Verenigde Naties (VN), een vrijwillig platform voor de ontwikkeling, implementatie en openbaarmaking van verantwoorde bedrijfspraktijken, en het grootste duurzaamheidsinitiatief ter wereld.

Het VN Global Compact, gelanceerd in 2000, is een oproep aan bedrijven om hun activiteiten en strategie├źn af te stemmen op tien universeel aanvaarde principes op het gebied van mensenrechten, arbeid, milieu en anticorruptie, en om actie te ondernemen ter ondersteuning van VN-doelen zoals belichaamd in de VN Doelstellingen voor Duurzame Ontwikkeling (Sustainable Development Goals (SDG's)).

Bij het VN Global Compact zijn meer dan 9500 bedrijven en 3000 niet-zakelijke ondertekenaars aangesloten uit meer dan 160 landen. Een belangrijke vereiste voor deelname aan het VN Global Compact is de jaarlijkse indiening van een voortgangsrapportage waarin de inspanningen van het bedrijf om de tien principes te implementeren worden belicht.

Lees verder over het VN Global Compact initiatiefGa Terug