Laatste Nieuws

Duidelijke uitspraak Raad van State, Ketjen open voor gesprek met gemeente om tot een oplossing te komen


Op 13 maart heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een uitspraak gedaan in het beroep van Ketjen (voorheen Albemarle) tegen het bestemmingsplan Exclusiva en de opgestelde Milieu Effect Rapportage (MER) voor de bouw van woningen in het Hamerkwartier.

Ketjen vindt het een duidelijke uitspraak van de Raad van State, omdat de uitspraak een goede belangenafweging tussen woningbouw, ondernemen en veiligheid benadrukt. Voor het waarborgen van een goed woon- en leefklimaat moet wel wet- en regelgeving worden gevolgd. Wonen naast een chemiefabriek is dan heel goed mogelijk. Ketjen gaat graag met de gemeente, en in het bijzonder wethouder Van Dantzig, in gesprek om samen te komen tot een goede oplossing in het belang van Ketjen en de toekomstige bewoners.

“Het bouwen van woningen is urgent en noodzakelijk. Wij begrijpen dat de gemeente zich daarvoor verantwoordelijk voelt, maar wel binnen de veiligheidsrichtlijnen. Daarnaast moet er ruimte blijven om te ondernemen.“ zegt Arno Quist, Managing Director Ketjen Netherlands. 

Voor een veilige en hindervrije woonomgeving 
Ketjen is beslist niet tegen de bouw van woningen in het Hamerkwartier. Zij stelde het beroep in omdat de gemeente de belangen van Ketjen en de toekomstige bewoners onvoldoende tegen elkaar heeft afgewogen. Volgens Ketjen zorgt het vastgestelde plan nu onvoldoende voor een veilige en hindervrije woonomgeving. 

“Wij willen een goede buur blijven. Hinder voor onze nieuwe buren willen wij vooraf voorkomen. Het is goed dat deze uitspraak nu bevestigt dat er nog werk aan de winkel is.” stelt Arno Quist.



Ga Terug