Laatste Nieuws

Samen met Nova College jongeren opleiden voor techniek


Jongeren die graag in de techniek willen werken, kunnen kiezen voor de MyTec-opleiding. Een opleiding die is ontstaan door de samenwerking van 20 techniekbedrijven met het ROC Nova College. Door de opleiding samen te ontwikkelen, ontstaat er een opleiding die goed aansluit op het werk dat bij bedrijven ligt. Een mooie win-win: de student heeft een goede start voor zijn werkende leven en de bedrijven krijgen werknemers die gelijk goed aan de slag kunnen. Ketjen is één van de 20 bedrijven in de stichting MyTec-Bedrijven. Cor Stam, teamleader Maintenance Project Planning bij Ketjen, is één van de bestuursleden van de stichting en is coördinator voor de opleiding binnen ons bedrijf. Hij vertelt waarom deze opleiding zo belangrijk is.

Stage lopen bij verschillende techniek bedrijven
Cor: ”De opleiding is een breed georiënteerde vierjarige mbo-opleiding op niveau 4. Studenten worden opgeleid voor beroepen in de techniek: procestechniek, elektrotechniek en werktuigbouw. Tijdens de opleiding doen de studenten praktijkervaring op over en bij de deelnemende MyTec-Bedrijven. Als bedrijf geven we in het eerste jaar bijvoorbeeld een gastcollege chemie. In het tweede jaar gaan de studenten drie keer drie weken op stage bij verschillende bedrijven. Zo kunnen ze zich oriënteren op welke richting ze in het derde jaar kiezen. Begin van dit jaar zijn vier studenten voor deze drieweekse stage bij ons gestart. In het derde en vierde jaar lopen ze 5 maanden stage.”

Trots op onze bijdrage
“We zijn heel trots op onze bijdrage aan deze opleiding. Aan de ene kant dragen we bij aan de maatschappij. Via de MyTec-opleiding worden studenten beter opgeleid voor een baan in de techniek. Aan de andere kant hebben wij er natuurlijk ook belang bij. Er worden meer studenten beter opgeleid die ook weer bij ons kunnen komen werken. Zo zorgen we voor goed opgeleide collega’s die met plezier en succes bij ons komen werken. Die match is heel belangrijk. Dan wordt het voor beide partijen een succes. Inmiddels zijn verschillende afgestudeerden bij ons aan de slag gegaan en daar zijn we heel blij mee!” besluit Cor.Ga Terug